U Tuzli je 9. septembra 2022. godine održana velika prekogranična vježba službi zaštite i spašavanja u okviru projekta prekogranične saradnje „Copris“.

Učesnici vježbe su trebali pokazali snagu, organizovanost i spremnost da odgovore na različite krizne situacije. Nakon izvedene vježbe dodijeljeni su certifikati učesnicima, nakon čega je izvršena i analiza urađenog.

Za pomenutu vježbu u prethodnom periodu pripremali su se predstavnici svih službi zaštite i spašavanja sa područja Grada Tuzle zajedno sa kolegama iz Sremske Mitrovice.

Učesnici prekogranične vježbe spašavanja su Mješovita specijalizovana jedinica za hitne intervencije, Profesionalna vatrogasna jedinica – Služba civilne zaštite grada Tuzla, Služba za medicinsku pomoć JZNU Dom zdravlja „Dr.Mustafa Šehović“ Tuzla, Služba zaštite i spašavanja – Crveni križ/krst grada Tuzla, Služba za čistoću – JKP „Komulanac“ Tuzla, Služba za zaštitu i spašavanje životinja – JP Veterinarska stanica doo Tuzla, Služba za vodosnabdjevanje – JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla, Služba informisanja – RTV 7 Tuzla, Služba za asanaciju terena – JKP „Komemorativni centar“ Tuzla, Služba radio amatera – Klub radioamatera, Ronilački klub Sremska Mitrovica i Ministarstvo unutrašnjih poslova TK (PU Tuzla).