Grad Šabac i Grad Visoko, pokušaće da projektom 3E doprinesu smanjenju nedostatka radne snage u metalnoj industriji na području oba grada. Partneri na projektu pružiće podršku zapošljavanju i povećanju mogućnosti zapošljavanja na području mačvanskog okruga i Zeničko- dobojskog kantona.

Namjera Grada Šapca je podjela svih znanja i iskustava stečenih u dosadašnjem radu lokalnog partnerstva za zapošljavanje i projekata vezanih za ideju razvoja trening centra u Šapcu koji svojom ponudom različitih akreditovanih treninga za unaprjeđenje znanja i vještina nezaposlenim licima odgovora na potrebe tržišta rada.

Grad Visoko će po primjeru Grada Šapca osnovati svoje partnerstvo za zapošljavanje i razviti svoj lokalni akcioni plan zapošljavanja koji će specifičnim mjerama doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na području Grada Visoko.

 “Grad Šabac njeguje dugu tradiciju dobrih odnosa sa BiH i zato se posebno nadam da će Projekat „3E“ Zajedno u obrazovanju za zapošljivost i zapošljavanje ostvariti svoje ciljeve kroz razmjenu iskustava, mišljenja i aktivnosti. Najvažniji među njima svakako jeste da nezaposlene osobe steknu nove praktične vještine, u realnim radnim okolnostima, a nakon toga, uz pomoć istih dođu do brzog zapošljenja. Smatram da će iskustva i rezultati iz mnogobrojnih projekata umnogome doprinijeti implementaciji i sprovođenju ovog, a njegovi ciljevi biti ostvareni u punom kapacitetu”, ističe Nemanja Pajić, projekt menadžer i predsjednik Skupštine grada Šapca.