POZIVNICA

Konferencija o budućnosti Evrope: A vivid Europe from below – Lokalne uprave na zapadnom Balkanu i njihova vizija Evrope u budućnosti biće održana ONLAJN u ponedjeljak, 14. juna 2021. | 10:00 – 12:00. 

Pridružite nam se na trećoj radionici u nizu Radionica A vivid Europe from below u okviru Konferencije o budućnosti Evrope, koju zajednički organizuju Fondacija negujmo Evropu,  Ajnštadt, Centar za istraživanje javne uprave (KDZ) Beč i Univerzitet primijenjenih nauka, studijski Program Žan Monet, predsedavajući Lokalnih uprava u EU, Kel.

Konferencija o budućnosti Evrope trenutno, u široko participativnom diskursu, baviće se pitanjima o budućnosti Evropske unije. Nažalost, zemlje zapadnog Balkana nisu uključene u raspravu o tome kako oblikovati budućnost Evrope. Opštine igraju presudnu ulogu u sprovođenju koncepta evropskih integracija. Radionica će istaći ulogu opština u evropskim integracijama, uključujući EU-makroregionalne strategije, raspravljati o potencijalima opština zapadnog Balkana i otvori vrata za komunikaciju o viziji i potrebama opština u regionu za Evropom u bliskoj i srednjoročnoj budućnosti.

Registracija je besplatna i otvorena je za sve zainteresovane javnosti ili institucije. Radni jezik je engleski. Ne zaboravite da se registrujete za učešće na Radionici: Registracija

Više tehničkih detalja o radionici biće objavljano uskoro. U slučaju dodatnih pitanja molimo vas da kontaktirate putem e-maila office@foster-europe.org