U okviru projekta “Jačanje profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama“, koji se realizira u okviru Drugog poziva IPA prekograničnog programa Srbija – BiH, financiranog od strane Europske Unije iz pretpristupnih IPA fondova, u Fojnici je organizirana zajednička prekogranična radionica pod nazivom: “Samoniklo bilje i način njegovog sakupljanja”.

Sudionici  radionice su bili polaznici tečajeva za sakupljanje i preradu ljekovitog bilja iz Srbije i Bosne i Hercegovine i projektni timovi partnera, Caritas-a Šabac i Caritas-a Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Radionicu, koju je odlikovala velika zainteresiranost sudionika i interaktivni rad, vodio je dr Slavoljub Tasić sa Instituta “Josif Pančić” iz Beograda.

Cilj radionice je bio da 20 sudionika  unaprijedi znanje o   sakupljanju i prerade ljekovitog bilja, koje bi trebalo da im pomogne u realizaciji  svoje poduzetničke ideje. Na radionici su dobili i osnovne informacije o kanalima distribucije i pakovanja. Uz to, interkulturalne i prekogranične veze su ojačane tako što je inicirano partnerstvo i  moguća suradnja između osoba koje žive na ruralnom području sa obje strane granice.

123456789IMG_0491IMG_0482