Letnji kamp, koji je planiran u okviru projektne aktivnosti pod nazivom „Učešće mladih“, danas je završen. Trajao 7 dana u periodu od 22. – 28.08.2014.g i u njemu je aktivno učestvovalo 20 srednjoškolaca-volontera iz Tuzle i Valjeva. Valjevo su predstavljali ućenici Srednje medicinske škole „Dr. Miša Pantić“, a Tuzlu volonteri  UHD „Prijateljica“.

Za realizaciju aktivnosti pripremljena je sadržajna agenda edukativnog karaktera. Cij je bio da se mladi informišu i osposobe za aktivno učešće u pripremanju i sprovodjenju kampanje za Svretski dan mentalnog zdravlja – 10. oktobar. Svetski dan mentalnog zdravlja već ima definisanu poruku, a to je ŽIVETI SA SHIZOFRENIJOM.  Kroz radionice koje su za temu imale toleranciju i prihvatanje različitosti, preko pripremanja kampanje do radionice na temu odnosa sa javnošću, mnogo se diskutovalo o predrasudama i menjanju stavova prema osobama koje imaju mentalne smetnje.  Rezultat radionica je svakako niz ideja za slogan i poruke za  kampanju u kojoj će mladi imati svoje aktivno učešće.

Pored radnog dela kampa, organizovani su i i sadržaji upoznavanja sa istorijom grada i posetom stalnoj postavci Narodnog muzeja Valjeva. I pored popunjenog radnog sadržaja mladi su u želji da se bolje upoznaju i  što više budu zajedno, dodavali sadržaje kako bi što duže bili zajedno.

Zadovoljstvo koje su iskazali mladi na kraju kampa…“mislili smo da ćemo se smarati, ali stvarno je bilo odlično i sadržajno…vrlo korisno“, dokaz je da tema o mentalnom zdravlju dodiruje svakog i da svako treba razmisliti o stavovima i predrasudama.

DSC_0818images_cms-image-000002408DSC_0916DSC_0906DSC_0892DSC_0880DSC_0871DSC_0854DSC_0837