Informativna sesija povodom raspisivanja Drugog poziva za podnošenje prijedloga projekata okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020 održana je danas u Bijeljini. Ministarstvo finansija Republike Srbije u saradnji sa operativnim strukturama  Programa: Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije i Direkcijom za evropske integracije Saveta ministara Bosne i Hercegovine , uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa organizovalo je pomenuti događaj.

Događaj je izazvao veliku posjećenost zainteresovanih strana za Drugi poziv. U ime domaćina događaja, Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine prisutnima se obratio Tarik Džajić, stručni savetnik na Programu. Tom prilikom, istakao je da su sredstva u iznosu od 4,77 miliona evra opredjeljena za tri tematska prioriteta. Takođe, skrenuo je pažnju podnosiocima projektnih prijedloga na strožije kriterijume prilikom ocjenjivanja aplikacija, naglasio potrebu za dobrim definisanjem relevantnosti i rizičnosti projekta.

U nastavku sesije Tamara Rakić, predstavnik tela za ugovaranje i finansiranje projekata iz sredstava Evropske unije, iz Ministarstva finansija Republike Srbije, predstavila je prisutnima uputstva za podnošenje predloga projekata.

Događaju je prisustvovalo više od  90 predstavnika različitih institucija,koji su tom prilikom imali mogućnost da se detaljnije informišu o pravilima Poziva.

Ispred Zajedničkog tehničkog sekretarijata,Darko Čukuranović, saradnik na Programu, predstavio je detaljno aplikacioni formular. Ovo je bila idealna prilika za razrješenje nedoumica prisutnih prilikom konkurisanja.