Dvodnevnom posjetom Užicu, krajem prošle nedelje, započeo je posao evaluacije rezultata i dostignuća našeg projekta, koji realizuje Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) iz Beograda. Evaluacija ima za cilj da sagleda projektne rezultate, ocijeni efikasnost i efektivnost njihovog ispunjenja, procjeni mogućnosti održivosti projekta nakon njegovog završetka i da preporuke za unaprijeđenje procesa koji je ovim projektom uspostavljen.

Evaluatori su obavili razgovore sa: članovima projektnog tima; rukovodiocima JKP Duboko, kao vodećeg partnera; nastavnicima biologije koji su vodili rad ekoloških sekcija i koji su lideri primarne selekcije u svojim školama, a zatim i posjetili Osnovnu školu „Slobodan Sekulić“, kao ogledni primjer uvođenja procesa primarne selekcije otpada u  užičkim školama.

Nakon Užica, evaluatori će posjetiti i Tuzlu i kompletirati svoje nalaze u razgovoru sa drugim dijelom projektnog tima, predstavnicima partnerskih organizacija i nastavnicima koji su realizovali školske aktivnosti u tuzlanskim školama.

Evaluacioni izvještaj će biti završen do polovine aprila meseca.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????DSCI0415DSCI0414