U utorak, 08.04.2014. godine u organizaciji Caritas-a Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine i Caritas-a Šabac polaznici stručnih obuka i članovi projektnih timova u okviru projekta “Jačanje profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama“, koji se realizira u okviru Drugog poziva IPA prekograničnog programa Srbija – Bosna i Hercegovina, posjetili su Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru.

Mostarski sajam je po broju izlagača i posjetitelja najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini, a također je prepoznatljiv po tome što njeguje tradiciju i promovira proizvode svoga podneblja. U svojoj ponudi je imao širok spektar kako domaćih tako i inozemnih proizvoda. Na sajmu je bilo oko 700 izlagača iz 20-tak zemalja, bila su prisutna dva predsjednika država i to hrvatski predsednik Ivo Josipović i predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, te visoka izaslanstva iz Vlade Federacije BiH i Republike Srpske.

Posjeta je imala prekogranični karakter obzirom da su sudjelovali polaznici stručnih obuka i članovi projektnih timova iz Srbija i Bosna i Hercegovine. Svi sudionici su izrazili veliko zadovoljstvo posjetom sajmu koja je prije svega imala za cilj jačanje prekogranične suradnje, razmjenu iskustava i povezivanje.

321987654