Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije, kao ugovorno tijelo objavljuje konkurs za angažovanje ocjenjivača prijedloga projekata primljenih u okviru:

Trećeg poziva za podnošenje prijedloga projekata Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020 u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II), alokacije  za 2018. godinu (ostatak iz predhodnog poziva) i 2019. godinu (referentni broj poziva: EuropeAid/173817/ID/ACT/Multi).

Potencijalni kandidati moraju da ispunjavaju minimum sljedeće uslove:

Kvalifikacije i vještine:

  • Visoka stručna sprema(univerzitetska diploma)
  • Odlično poznavanje engleskog jezika
  • Poznavanje rada na računaru
  • Dobre analitičke vještine i vještine pisanja
  • Iskustvo u pisanju izvještaja.

 

Opšte radno iskustvo:

  • Minimalno devet godina opšteg radnog iskustva.

Specifično radno iskustvo:

  • Najmanje šest,a poželjno deset godina relevantnog radnog iskustva u jednom ili više sektora koji se odnose na tematske prioritete Poziva (Promovisanje zapošljavanja, mobilnosti radne snage, socijalne i kulturne inkluzije prekogranice, Podsticanje turizma i kulturnog i prirodnog naslijeđa);
  • Najmanje dve godine radnog iskustva u upravljanju, nadzoru ili izradi programa podrške i/ili projekata;
  • Prethodno iskustvo u ocjenjivanju prijedloga projekata/programa finasiranih od strane EU i drugih donatora na području Zapadnog Balkana kao i poziva povezanih sa predmetnim pozivom će biti smatrano kao prednost;
  • Poznavanje lokalnih jezika će biti smatrano za prednost.

Očekuje se spremnost za putovanja u Beograd, Republika Srbija, po potrebi.

Cilj ovog konkursa je formiranje liste zainteresovanih kandidata.

Kada lista bude sastavljena, Ugovorno tijelo može odabrati i pozvati kandidate koji ispunjavaju gore navedene uslove da učestvuju u drugom koraku odabira – na praktičnim vježbama i razgovorima. Uslovi za dalje učešće i odabir uspješnih kandidata su detaljno navedeni u dokumentu „Terms of Reference for experts (“assessors”)” (referentni broj: EuropeAid/173817/ID/ACT/Multi).

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u ovom konkursu, molimo vas da u propisanom format iz priloga putem elektronske pošte pošaljete vašu biografiju na engleskom jeziku i propratno pismo, na e-mail adresu Sektora za programe prekogranične i transnacionalne saradnje i saradnju sa organima i organizacijama na lokalnom i regionalnom nivou radi efikasnijeg korišćenja fondova: cbc@mei.gov.rs

Za više informacija pogledajte dokumenta.

Prilikom slanja elektronske pošte molimo vas da stavite sljedeću napomenu u naslovu e-maila: „Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina – Iskazivanje interesovanja (referentni broj: EuropeAid/173817/ID/ACT/Multi).”

Svi zainteresovani koji pošalju gore pomenuta dokumenta do 01.04.2022. godine, do 15,00 časova, će biti uključeni u listu.

NAPOMENA: Uključivanje u listu ne obavezuje Ugovorno tijelo da pozove potencijalnog kandidata na učešće u praktičnoj vježbi i razgovoru.