U četvrtak 24. i petak 25. travnja 2014. godine u organizaciji Caritas-a Šabac i Caritas-a BK BiH realizirana  je prekogranična studijska posjeta Šapcu za polaznike stručnih obuka iz Bosne i Hercegovine i Srbije iz oblasti poljoprivrede, program pčelarsto, a u okviru projekta “Jačanje profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama“.

Prvog dana posjete, polaznici  iz Bosne i Hercegovine imali su priliku  upoznati se sa poviješću, kulturnim nasljedjem i znamenitostima grada Šapca koje su im prezentirali predstavnici Turističke organizacije grada Šapca i polaznici stručnih obuka iz oblasti turizma.

Tijekom sljedećeg dana, održana je zajednička radionica. Goste je pozdravio Branislav Djuričić,  predsjednik Udruženja pčelara Šapca, koji je  predstavio rad Udruženja te povijest i trenutnu situaciju na području pčelarenja u Šapcu. Predavanje na temu bolesti i zaštite pčela je održao stručnjak za pčelarstvo, Viden Momčilović. Nakon teoretskog dijela, sudionici su imali prilike upoznati se i sa praktičnim primjerima, pa su posjetili proizvodjača pčelarske opremi i pčelinjak Dragana Djurića iz Majura.

Gosti i domaćini zadovoljni su realiziranom posjetom koja je imala više ciljeva a prije svega jačanje medjugranične suradnje, uspostavljanje novih kontakata, razmjena iskustava i sl.

Projekat “Jačanje profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama“ realizira se u okviru II poziva IPA prekograničnog programa Srbija – BiH, financiranog od strane Europske Unije iz pretpristupnih IPA fondova.

IMG_1145IMG_1183IMG_1182IMG_1180IMG_1174IMG_1172IMG_1169IMG_1167IMG_1161IMG_1156IMG_1151