U okviru projekta „Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired!“ obezbјeđena su  kombi vozilo, 10 invalidskih kolica i sportska oprema za treninge sportista sa invaliditetom. Ukupna vrијednost opreme iznosi 70 hiljada evra.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez otvorio je konferenciju i istakao izuzetan značaj ovog projekta za razvoj rekreativnog i takmičarskog sporta među osobama sa invaliditetom.

„Prvi put naši sportisti paraolimpijci imaju na raspolaganju kombi vozilo koje je adekvatno opremljeno i koje će im služiti za odlazak na takmičenja, treninge i za druge aktivnosti, kazao je Batez i podsјetio da su sa poslednjeg evropskog prvenstva doneli dva zlata i četiri srebra.

„Važno je da koristimo mogućnosti koje nude Programi prekogranične saradnje, jer je naš budžet za sport skroman u odnosu na potrebe“, naglasio je Batez.

Tokom realizacije projekta predviđen je čitav niz aktivnosti čiji je cilj da se poveća učešće osoba sa invaliditetom u sportskim aktivnostima u pograničnom području, te da se stvore uslovi za veću dostupnost sportske infrastrukture osobama sa invaliditetom.

Promociji projekta, održanoj u okviru Sajma sporta, prisustvoli su zlatni paraolimpijci, kao i predstavnici sportskih organizacija invalida. Inače, projekat „Parainspired!“ promovišu jedan od najboljih paraolimpijaca na Svetu Zlatko Kesler, koji je na čelu Paraolimpijskog saveza Vojvodine i Borislava Perić Ranković – najbolji stonoteniser na Svetu.