Onlajn radionica za implementaciju dodijeljenih projekata u okviru Drugog poziva za podnošenje prijedloga projekata za Program prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020održana je 14. juna 2022. U cilju  podrške projektnim partnerima u implementaciji projekta, radionicu su organizovali Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje projekata finansiranih od strane EU (CFCU), uz pomoć Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa.

 

 Radionica je bila namenjena predstavnicima članova projektnih timova, a prisustvovali su i predstavnici Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) kao i predstavnici programskih operativnih struktura.

 

Kroz radionicu korisnici grantova su imali priliku da se upoznaju sa pravnim okvirom za implementaciju projekata prekogranične saradnje u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020 i sa procesom implementacije projekata koje finansira EU (finansijsko upravljanje, javne nabavke, izvještavanje, revizija, monitoring, vidljivost projekata, nepravilnosti) kako bi se pripremili za implementaciju projekata dodijeljenih u okviru drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata.

 

Radionici je prisustvovalo 70 učesnika. Ovaj događaj predstavljao je odličnu priliku za pitanja i direktne odgovore od strane Programskih menadžera. Korisnicima sredstava će za dalju konsultaciju i asistenciju biti na raspolaganju  Zajednički tehnički sekretarijat/Antena Programa.