U okviru projekta „Muzejske priče“ otvorena je izložba „Žene u umjetnosti“ u sarajevskoj Vijećnici. Izložbu je otvorio Milan Trivić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

U okviru izložbe predstavljena su djela savremenih slika i fotografija iz svijeta žena autorki mr. Snežane Nešković Simić, Snježane Vlatković, mr. Katarine Grujović Brković, te legat Nadežde Vitorović.
Izložba će biti otvorena do 27. marta 2020. godine.

Ovom izložbom omogućeno je da se  muzeji iz Zapadne Srbije predstave u Sarajevu. Izložba je predstavljena kroz tri tematske i autorske celine.

            Prvi deo izložbe je KAMENI SPOMENIK – simbol trajanja i dubokog poštovanja žene u 19. veku, autorski rad  mr Katarine Grujović Brković, direktorke Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kraljevo. Izložba prikazuje spomenike u kamenu gdјe je fokus na ženi.

            Drugi deo su slike Nadežde Vitorović, slikarke iz Priboja, koja se svojim djelima proslavila u svijetu, stvarajući u drugoj polovini 20. veka. Svoja djela je zaveštala rodnom gradu i ona se čuvaju u Zavičajnom muzeju u Priboju. Nadežda Vitorović je slikala u duhu modernizma, komponujući različite elemente, gotovo nadrealistički, daje svoju ličnu viziju svijeta.

            Treći deo izložbe je autorski rad dvije umetnice Mr Snežana Nešković Simić  i Snježane Vlatković. Trenutak je hteo da zajedno izlažu u svom Sarajevu, svaka sa svojom poetikom, sa svojom ekspresijom; obe nadahnute prirodom, pronicljivog oka, kreativnog nemira; sa mnogo znanja i rada, u neprestanom traganju i otkrivanju; na različite načine postižu to rasplamsavanje osećanja i tu se dešava simbioza prirode i njihovih unutrašnjih bića, što im je obema svojstveno.

            Ova zajednička izložba pokazuje da nema nespojivog, a krajnji cilj je zapravo predstavljanje žena u umetnosti u ovom, ali i u nekom prošlom trenutku.