Ovogodišnje učešće RRA Zlatibor na sajmu Biznis baza i Lokalne samouprave u hali I Beogradskog sajma iskorišćeno je za prezentaciju našeg projekta širem auditorijumu. Prezentacija je upriličena kao deo panel diskusije pod nazivom „Regionalno upravljanje otpadom u Zlatiborskoj oblasti“ koja je koncipirana kao prilika za razmenu informacija i iskustava, dva postojeća regionalna sistema za upravljanje otpadom u našem regionu – Duboko i Banjica, sa zainteresovanom i stručnom javnošću.

 

Pošto je projektna saradnja sa donatorima jedan od načina da se pruži podrška procesima uspostavljanja i adekvatnog unapređenja postojećih regionalnih sistema za upravljanje otpadom, prezentacija našeg projekta je imala za cilj da prenese primer dobre prakse, koji smo zajednički uspostavili na teritoriji gradova Užica i Tuzle. Prisustvo stručne javnosti na skupu, poslužilo je ne samo promociji projekta, već i uspostavljanju potencijalne saradnje koja se može realizovati u budućnosti. Prezentaciju je realizovao menadžer projekta, koji je istovremeno i moderirao pomenutu panel diskusiju.

 

Pored našeg, svoje predstavljanje je imao i „bratski“ projekat iz drugog prekograničnog programa Srbija–Crna Gora, pod nazivom “Clean”, koji partnerski sprovode opštine jugozapadne Srbije i severne Crne Gore.

Promocija projekta na sajmu LS