Kao jedan od rezultata ovog projekta je uspješno završena obuka teniskih trenera  u organizaciji Turističke organizacije Opštine Priboj, u saradnji sa Teniskim savezom Republike Srbije, na područiju Zlatibora.

Projekat će doprinijeti razvoju i afirmaciji tenisa u ove dve pogranične opštine. Suština ideje za ovaj projekat bazirana je na činjenici o Austro-ugarskom naslijeđu, zahvaljujući kojem je prvi teniski meč na ovim prostorima odigran, upravo na granici ove dvije opštine.

 Krajem maja održana je sedmodnevna obuka za pet teniskih trenera iz Priboja i Rudog, pod stručnim nadzorom trenera reprezentativnih selekcija. Polaganje za licencu D Teniskog saveza Srbije za rad sa djecom od 6 do 12 godina, održano je  pred komisijom Teniskog saveza Srbije za dječji tenis. Ovi treneri će predstavljati okosnicu razvoja tenisa u ove dvije opštine.

Pored edukacije i licenciranja trenera, kroz projekat će biti, između ostalog, izgrađeni teniski tereni u ove dvije opštine. Takođe biće opremljen I teniski klub u Priboju kao i formirana i opremljena teniska sekcija u Opštini Rudo. Planirano je održavanje  dva kampa za djevojčice i dječake iz opština Priboja i Rudog.