U Specijalnoj bolnici Čigota, 26. marta 2014. godine u 12h, otvorena je teretana koja je renovirana u okviru CBC projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Bosna i Hercegovina i Srbija. Projekat CROSS SPA finansira Evropska unija, a realizuje Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica u partnerstvu sa Fondacijom lokalne demokratije iz Sarajeva. Partneri na projektu su Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA.

Nabavljena i postavljena oprema je prilagodjena potrebama korisnika zdravstvenih programa Čigota i Čigotica, a pored ove, primarne funkcije, sprave mogu koristiti i svi ostali zainteresovani korisnici postojećih i novih zdravstvenih programa ove ustanove. Zdravstvene programe Specijalne bolnice Čigota do sada je koristilo oko 40.000 korisnika, a  program Čigotica preko 3.000 gojazne djece.

Otvaranju renovirane teretane, pored predstavnika Čigote , banja iz BIH i projektnih partnera, prisustvovali su predstavnici Turističke organizacije Srbije, Ministarstva privrede Republike Srbije- Sektor za turizam, predsednice Klastera zdravstvenog, spa i velnes turizma Srbije i Medical Spa Asocijacije Srbije, kao i predstavnici lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija, udruženja turističkih vodiča i domova zdravlja iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Vijest i video zapise sa otvaranja teretane možete pogledati na linku  i na linku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

 

IMG_4042IMG_4039IMG_4029IMG_4012IMG_4007IMG_3993IMG_3990IMG_3987IMG_3986