U četvrtak, 13.06.2013. godine u prostorijama Caritasa Šabac, održan je sastanak partnera i suradnika na projektu “Jačanje profesionalne edukacije odrsalih u ruralnim sredinama“, koji se realizira u okviru Drugog poziva prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine financiranog od strane EU iz predpristupnih IPA fondova.

Osim domaćina Caritasa Šabac, sastanku su prisustvovali predstavnci partnera na projektu, grada Šapca i Caritasa Srbije, kao i predstavnici lokalnih suradnika: Centra za socijalni rad Šabac, Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Šabac, Direkcije za poljoprivredu grada Šapca i Turističke organizacije Šapca.

Cilj sasatanka bila je supervizija dosadašnjih ostvarenih rezultata, realiziranih aktivnosti, metodologija rada projektnog tima, procedure, kao i plan budućih aktivnosti. Osim toga, predstavljeni su upitnici i kriterijumi neophodni za odabir korisnika, spisak korisnika koje je Caritas prepoznao kao potencijalne sudionike obuke.

Partneri i suradnici na projektu ocjenili su uspješnim dosadašnji rad i postignute rezultate. Jedan od prioriteta u narednom periodu bit će odabir potencijalnih korisnika za obuku, uz intezivnu suradnju lokalnih partnera i suradnika.

DSCF4326DSCF4332DSCF4329