CROSS SPA projekat je na dvodnevnoj radionici u Ilidži, u Sarajevu 10. i 11.12.2013. sa predstavnicima javnog, privatnog i nevladinog sektora nastavio rad na definisanju zajedničkog proizvoda zdravstvenog turizma.

Profesor Almir Peštek  je 30 učesnika vodio kroz proces identifikacije mogućnosti za unapredjenje postojeće i razvoj nove ponude  i tržišnog nastupa za nove proizvode. Prekogranični timovi turističkih agencija, nevladinih organizacija, hotela i specijalizovanih bolnica su dizajnirali wellbeing programe.

Predsednica Medical SPA asocijacije Srbije, članica borda Balkan SPA akademije prim.dr Gorana Isailović je prisutne upoznala sa svjetskim trendovima i mogućnostima razvoja Medical Spa koncepta u okviru brenda Banje Balkana. Prisutni su razmatrali mogućnosti novih Balkan Medical Spa programa kao što su: Health from nature academy program, Healthy hotel program, Mindfulness centar program. Učesnici treninga su upoznati sa projektom Balkan Spa forest hammam.

Postavljena je platforma za zajednički proizvod koja podrazumjeva kombinovanje uticaja prirode, etnologije i tradicije na zdravlje.

Vest IIb Vest IIa Vest II