Radionica na temu „Priprema prijedloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija–Bosna i Hercegovina  2014–2020“ održana je 26. aprila 2021. godine. U okviru priprema za raspisivanje predstojećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata radionicu su organizovali Direkcija za evropske integracije BiH i Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije uz pomoć Zajedničkog tehničkog sekreterijata Programa.

Radionici je prisustvovao preko 20 predstavnika  nacionalnih i lokalnih institucija, razvojnih agencija, nevladinih organizacija. Učesnicima je  detaljno predstavljen Program prekogranične saradnje dvije zemlje, njegovi ciljevi, struktura i prioriteti, ključni aspekti projektnog ciklusa i razvijanja projekata ali i praktični savijeti o načinu apliciranja i pripreme matrice logičkog okvira. Svi zainteresovani imali su priliku da dobiju odgovore na pitanja i učestvuju u  diskusiji.

 Program prekogranične saradnje  Srbija–Bosna i Hercegovina  2014-2020  finansira Evropska Unija u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II), a u cilju jačanja društveno-ekonomskog razvoja u prekograničnom području između Srbije i Bosne i Hercegovine.