9. maja 2013. godine u Kiseljaku je održana ceremonija otvaranja projekta „Jačanje profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama“.

Predstavnici medija, Kantonalnog Zavoda za zapošljavanje, Općina i partnera na projektu iz Bosne i Hercegovine i Srbije okupili su se da se upoznaju sa područjem djelovanja, ciljevima i glavnim aktivnostima  projekta. Ova  ceremonija je takodjer okupila predstavnike Caritasa Belgije, Caritas Italije i lokalne pratnere iz Kiseljaka, Kreševa i Fojnice koji su bili uklju?eni u ranije projekte implementirane od strane Caritasa BK BiH.

Direktor Caritasa Šabac , Miroljub Nikolić i projekt koordinator  u Caritasu BK BiH Srdjan Vidaković prezentirali su  planirane aktivnosti i krajnje ciljeve projekta.

Glavne aktivnosti u sklopu projekta su:  14  stručnih treninga  ( kućna njega, B&B, priprema domaće hrane, ljekovito bilje, turistički vodiči, pčelarstvo, i aktivnosti na otvorenom) i  izrada 14 priručnika; studijske posjete i posjete poljoprivrednim i turističkim sajmovima  u Bosni i Hercegovini i Srbiji; zajednička radionica  na temu prerada bilja  i zajednička prekogranična konferencija u Srbiji.

Ovo je, takodjer, bila  dobra prilika za sve parnere na projektu za  razgovor  o  provedbi zajedničkih aktivnosti planiranih za naredno razdoblje

69 DSC_109969 DSC_109569 DSC_109169 DSC_1089