U periodu od 14. do 18.03.2014. godine organizovano je studijsko putovanje u Sloveniju u cilju razmene iskustava i dobre praksa. Na putovanje je krenulo 15 predstavnika iz Prijepolja i 15 predstavnika iz Goražda.

Cilj putovanja je bila pojeta 37. Medjunarodnom sajmu pčelarstva ApiSlovenia koji se održao 15. i 16. marta 2014. godine u Celju. Reč je o jednoj od najvećih pčelarskih izložbi na Balkanu. Sajam je bio fokusiran na najnovije pčelarske trendove i tehnike pčelarenja, alate i pčelarsku opremu.

Evo nekoliko činjenica koje dokazuju da je ovaj sajam jako značajan za posetioce posebno za pčelare iz Goražda i Prijepolja :

–          ApiSlovenia je najveće godišnje druženje domaćih i stranih pčelara

–          Prilika za razmenu mišljenja o najnovijim pčelarskim pitanjima

–          Direktni kontakt s potrošačima

–          Na sajmu je bilo prisutno više od 4.000 posetioca

 

Pored posete sajmu upriličili smo posetu Pčelarskom udruženju u Opstini Markovci – Ptuj gdje smo imali jednodnevno druženje uz razmenu iskustava i upoznavanje pčelara iz tri zemlje. Takodje je jedan dan organizovana i poseta Bledu.

Na putovanju je snimljena reportaža koju možete preuzeti na linku

SLOVENIJA STUDIJSKO PUTOVANJE 496 SLOVENIJA STUDIJSKO PUTOVANJE 369 SLOVENIJA STUDIJSKO PUTOVANJE 352 SLOVENIJA STUDIJSKO PUTOVANJE 236 SLOVENIJA STUDIJSKO PUTOVANJE 182 SLOVENIJA STUDIJSKO PUTOVANJE 167 SLOVENIJA STUDIJSKO PUTOVANJE 148 SLOVENIJA STUDIJSKO PUTOVANJE 102