U subotu, 01.03.2014. godine Caritas Šabac je organizirao  posjetu medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Posjeta je organiziranau okviru projekta “Jačanje profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama“, koji se realizira u okviru Drugog poziva IPA prekograničnog programa Srbija – Bosna i Hercegovina. Sajam je posjetilo 50 polaznika  obuka koje su realizirane u okviru projekta, predavači i projektni tim.

Beogradski sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i Jugoistočnoj Europi. Više od 30 godina ispunjava svjetske standarde u poslovanju, sa izlagačima gradi partnerske odnose a kvalitetnom ponudom i raznovrsnim dešavanjima svake godine privlači sve veći broj posjetilitelja, ali i različitih predstavnika iz javnog i privatnog sektora.

Polaznici su imali prigodu  da se upoznaju sa raznovrsnim turističkim ponudama, od kojih su za njih najvažniji seoski turizam, dodatne aktivnosti u okviru seoskog turizma, prerada domaćih proizvoda i sl. Kroz primjere dobre prakse dobili su podsticaj kako da unaprijede svoje ideje, novostečeno znanje pretvore u praksu i uspostave nove kontakte. Posjeta sajmu turizma je jedna od važnih aktivnosti projekta, prije svega za same polaznike obuka.

65432187