Obuka za turističke vodiče u sklopu projekta „Jačanje profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama“ financiran sredstvima Europske Unije kroz sredstva IPA prekogranične suradnje BiH – Srbija, započela je 07. veljače 2014. godine.

10  ,uglavnom, mladih nezaposlenih osoba sudjeluje u 10-dnevnom treningu organiziranom u Fojnici. Trener Dragan Martić ima za cilj ponuditi nove profesionalne vještine koje su potrebne osobi da bi pristupila ispitu za certificiranog turističkog vodiča.

Na teroteskom dijelu obuke polaznici su imali priliku čuti o ustavnom uredjenju Bosne i Hercegovine, osnove turizma kao i pravne okvire. Osim praktičnog dijela obuke svi polaznici posjetili su  Jajce i Travnik kao sastavni dio obuke. Nakon završene desetodnevne obuke polaznicima će biti omogućeno polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča pri Federalnom ministarstvu turizma. Polaznici će dobiti cerifikate spomenutog Ministarstva i biti će u mogućnosti raditi kao turistički vodiči u Kantonu Središnja Bosna.

IMG_0858IMG_0800IMG_1018IMG_1017IMG_0993IMG_0976IMG_0969