Informativna sesija i Forum za traženje partnera povodom raspisivanja Drugog poziva za podnošenje prijedloga projekata okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020 održana je danas na Vrdniku. Ministarstvo finansija Republike Srbije u saradnji sa operativnim strukturama  Programa: Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije i Direkcijom za evropske integracije Vjeća ministara Bosne i Hercegovine, uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa organizovalo je pomenuti događaj.

Događaj je uvodnim obraćanjem otvorio Živko Kolašinac, rukovodilac Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa. Tom prilikom predstavio je opšte informacije o Programu.

U nastavku, Jelena Šarčević, predstavnik tijela za ugovaranje i finansiranje projekata iz sredstava Evropske unije, iz Ministarstva finansija Republike Srbije, predstavila je prisutnima uputstva za podnošenje prijedloga projekata.

Događaju je prisustvovalo više od 40 predstavnika različitih institucija, koji su tom prilikom imali mogućnost da se detaljnije informišu o pravilima Poziva, a Zajednički tehnički sekretarijat predstavio je i aplikacioni formular.

Nakon informativne sesije uslijedio je Forum za traženje partnera. Tom prilikom, učesnicima je predstavljena ideja o prekograničnom partnerstvu. Prisutni su imali mogućnost da prezentuju svoje projektne ideje ostalim učesnicima, nakog čega su zainteresovani imali priliku za bilateralne sastanke.