Informativna sesija i Forum za podsticanje partnerstava povodom raspisivanja Trećeg poziva za podnošenje prijedloga projekata okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020 održana je danas. Ministarstvo finansija Republike Srbije u saradnji sa operativnim strukturama  Programa: Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije i Direkcijom za evropske integracije Saveta ministara Bosne i Hercegovine , uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa organizovalo je pomenuti događaj.

Ispred Tijela za ugovaranje i finansiranje projekata iz sredstava Evropske unije, iz Ministarstva finansija Republike Srbije, Tamara Rakić predstavila je prisutnima uputstva za podnošenje prijedloga projekata.

Događaju je prisustvovalo više od 120 predstavnika različitih institucija, koji su tom prilikom imali mogućnost da se detaljnije informišu o pravilima Poziva, a Zajednički tehnički sekretarijat predstavio je i aplikacioni formular.

Nakon informativne sesije usledio je Forum za podsticanje partnerstava. Tom prilikom, učesnicima je predstavljena ideja o prekograničnom partnerstvu. Prisutni su imali mogućnost da prezentuju svoje projektne ideje ostalim učesnicima, kao i da direktno stupe u kontakt sa drugim učesnicima u cilju sklapanja partnerstava i sprovođenju zajedničkih ideja.