Radionica za implementaciju dodijeljenih projekata u okviru Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata za Program prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020 održana je 27. Aprila 2023. U cilju podrške projektnim partnerima u implementaciji projekta, radionicu su organizovali Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje projekata finansiranih od strane EU (CFCU), uz pomoć Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa.

Radionica je bila namenena predstavnicima članova projektnih timova, a prisustvovali su i predstavnici Kontrolnog tela – BiH, Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Kroz radionicu korisnici grantova su imali priliku da se upoznaju sa pravnim okvirom za implementaciju projekata prekogranične saradnje u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020 i sa procesom implementacije projekata koje finansira EU (finansijsko upravljanje, javne nabavke, izvještavanje, revizija, monitoring, vidljivost projekata, nepravilnosti) kako bi se pripremili za implementaciju projekata dodijeljenih u okviru Trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata.

 Ovaj događaj predstavljao je odličnu priliku za pitanja i direktne odgovore od strane Programskih menadžera. Korisnicima sredstava će za dalju konsultaciju i asistenciju biti na raspolaganju Zajednički tehnički sekretarijat/Antena Programa.