Na ovogodišnjem skupu turističke industrije Srbije u Kongresnom centru Novosadskog sajma, u okviru 46. Medjunarodnog Sajma turizma LORIST, Miroslav Radjen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija je u sklopu projektnih aktivnosti regije predstavio prekogranični projekat Cross Spa. Predstavljajući ciljeve i aktivnosti projekta, auditorijumu je ukazano na studiju Analiza stanja i mogućnosti unapredjenja zdravstvenog turizma koja se finalizira kroz ovaj projekat.

Pored predstavnika Saveta za turizam Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu  i Turističkih organizacija Vojvodine i Novog Sada, prezentaciji su prisustvovali predstavnici Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beograda, Univerziteta Singidunum,  Republičkog zavoda za statistiku, Kongresnog biroa, Udruženja hotelijera HORES, JUTE, Udruženja Banja Srbije, Kamping asocijacije Srbije,  Udruženja organizatora turističkih manifestacija i Udruženja za seoski turizam Srbije.

Na skupu su se sagledavale aktivnosti i rezultati najznačajnijih aktera u turizmu, kako bi se na najbolji način doprinelo efikasnijem umrežavanju i saradnji turističkih radnika i institucija.

Picture 003 Picture 033