Dvodnevni trening za jačanje kapaciteta zaposlenih u malim i srednjim preduzećima na Zlatiboru u Hotelu Palisad, održan je  od 13-14. Juna 2022. Godine. Trening su spovele Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti-ENERGIS.

 

“Zadovoljstvo nam je da je naša firma dobila priliku za učešće na ovoj vrsti obuke, iz razloga što je naša proizvodnja (metalske) industrije nužno vezana za inovacije na tržištu i na stalnom unapređenju naših proizvodnih procesa. Pošto je naša firma dosta orijentisana na inostrana tržišta, iz tog razloga nam je bitno da investiramo u inovativne projekte, kako bi bili konkurentni na domaćem tako i na inostranom tržištu. Sve pohvale za praktičan rad i zahvala oragnizatoru i stručnim predavačima”, navodi Bojana Tuludić, MTK Metal-komerc.

 

Cilj treninga je da učesnicima pruži osnovna znanja o značaju inovacija za mala i srednja preduzeća kao i njihovoj primjeni u praksi; o alatima za procjenu održivosti inovativnih projekata; jačanju ljudskih kapaciteta unutar MSP i slično.